Екзотичний трахеліум з фіолетовим забарвленням

Ще один гість із Середземномор’я, який вас не залишить байдужими, адже він так незвичайний! Рослина на батьківщині є многолетником, в Середній смузі успішно вирощується в якості однолетника. Якщо є можливість розмістити кущ в прохолодному приміщенні, його можна зберегти до весни.

В холодній теплиці рослина зацвітає вже в березні. Як тільки відступлять заморозки, трахеліум можна висаджувати у відкритий грунт і милуватися приголомшливими квітами. Прямостоячі компактні кущі досягають у висоту 80-100 см., з інформації https://barra.com.ua/. Забарвлення квітів пурпурного, фіолетового, бордового, синього, біло-зеленого і білого відтінків.

Екзотичний трахеліум з фіолетовим забарвленням

Щоб отримати повноцінну розсаду трахеліума, посів насіння на розсаду проводять наприкінці березня – початку квітня. Підготуйте контейнери з дренажними отворами і наповніть рихлим поживним субстратом (добре, якщо додасте перліт). Насіння розподіляють по поверхні субстрату і зволожують з пульверизатора.

Далі закриваємо посіви плівкою і відправляємо на світлий теплий підвіконня, не забуваємо щодня провітрювати і зволожувати в міру необхідності (надлишку вологи не допускаємо). Сходи з’являться через 2-3 тижні. Укриття потрібно зняти. Пікіруємо в стадії двох справжніх листочків, зміцнілу розсаду над 4-5 листом прищипываем, щоб отримати густі кущики з безліччю бічних пагонів. Перед висадкою в грунт загартовуємо протягом пари тижнів.

Якщо ви зберігаєте трахеліум взимку, кущ можна поділити і отримати додаткові саджанці для посадки навесні.

Екзотичний трахеліум з фіолетовим забарвленням

Висаджуємо у грунт на сонячному ділянці з добре дренованим, рихлим грунтом. Допустима лише легка півтінь. Відстань між лунками 30-40 см. Полив потрібно помірний і регулярний. Не заливайте трахеліум, він цього не любить. Не висаджуйте в низинах, де є ймовірність підтоплення або застою вод після опадів.

Трахеліум дуже чуйна на підгодівлю. Підгодовувати можна вже через 10 днів після висадки в грунт. Особливо це актуально з початком цвітіння. Інтервал між підгодівлями – 2 тижні. Використовуємо комплексні добрива.

Зацвітає трахеліум з насіння в серпні, і цвіте до заморозків. Висаджені багаторічні кущі радують рясним цвітінням з травня до холодної осені, коли температура встановиться на рівні +5°С. рослина Гине при -9°С. У регіонах з м’якими зимами можна залишати на зимівлю, і сіяти насінням під зиму або навесні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.